torstai 18. kesäkuuta 2009

Vuoristorata

on mun terveys...Mä en pahemmin flunssassa makaile, mutta saan aina vaivoikseni kaikkea muuta pikku "kivaa". Atooppinen iho on välillä ihan hyvää pataa mun kanssa, mutta joskus onnistun suututtamaan ihon totaalisesti. Nyt on sodankäynnin jakso vuorossa, ehdittiinkin melkein vuosi elellä ihan rauhaisasti rinnakkain. Viikonloppuna sain tarpeekseni ihon vihanpidosta ja aloin syömään kortisonikuuria. Nyt olo on suht' hyvä, jänskättää tosin jo, että mitä tapahtuu tän kuurin loppumisen jälkeen...peukut pystyyn, että sotakirves olis taas pidemmäksi aikaa haudattu.

Olis varmaan pitänyt aloittaa kuuri jo aiemmin, koska viime viikonlopun treenit menikin enemmän ja vähemmän penkin alle. En mm. pystynyt menemään Sue Samuelsin vikalle tunnille, mikä harmitti mua melkoisesti. Noh, tällä viikolla oon pystynyt palaamaan normitreenin pariin, tai jos mun sompailuja nyt voi normitreeniksi kutsua :) Maanantaina ohjelmassa oli kauden eka kosketus futikseen - saman tien pläägät jalkaan ja pelaamaan! Treenaaminen on lahjattomille! Sää oli tietty hyvinkin kesäinen ja ihana - +10 astetta, sadetta ja tuulta, brrr! Pipoa olis melkein tarvittu. Joku kumman vahinko sattui (tai ehkä siitä syystä, että MÄ vihdoin pelasin :D), sillä tehtiin yks maalikin ja pelattiin loppupeleissä tasuri. Meidän joukkueelle kauden toinen piste ja eka maali kertoo varmaan jotain meidän pelin tasosta, erityisesti ottaen huomioon sen, että kausi on nyt jo puolivälissä :D! No mutta, kivaa oli. Ja vitsi meillä on hienot pelivaatteet, pakko jälleen todeta...nyt kelpaa vieraspeleissäkin, kun meillä on Jessin tekemät uberhienot pinkit liivit :)!

Tiistaina olin ehtinyt unohtaa futiksen täysin, ja edessä oli paluu baletin ah niin kiehtovaan maailmaan, tällä kertaa Noora K:n opastamana. En ollut aiemmin käynyt Nooran tunneilla, joten odotin mielenkiinnolla...Noora lunasti kyllä kaikki odotukset ja jopa ylitti ne, omaperäisiä sarjoja ja sopivasti haastetta. Keskilattian adagio oli IHANA <3! Tänään tein tuplatunnit, eli sekä J1:n että J2-3:n. J1 oli suorastaan luvattoman helppo, mutta pystyipä ainakin keskittymään tekniikkaan kunnolla. J2-3:ssa Noora teki tosi hyviä korjauksia, mm. mun attituden reiden asennon, piruettijalan painamisen lattiaan ja tehokkaan aukikierron työstämisen (once again) koko ajan. Hypyssäkin mun pitäis muistaa työstää sitä aukikiertoa, varsinkin changement-hypyissä. Joo, ja flick jetéssä pitäis selkeämmin pyrkiä ylöspäin, ei "vain" repäistä maksimaalisesti auki...kohotus keskustasta taas kerran...

Kello on nyt puol kolme yöllä, kortisonikuurin ansiosta mua ei vaan väsytä. Ehkä vois nyt kuitenkin vähän kokeilla sitä nukkumista, ei olis varmaan huono juttu...

torstai 11. kesäkuuta 2009

Tajuamus

Tiedättehän, kun välillä tulee sellaisia hetkiä, että "miksi ihmeessä en oo ymmärtänyt tätä aiemmin"? Esim. vaikkapa än yy tee NYT :)?

Tänään sain taas yhden tajuamuksen, ja tunsin itseni idiootiksi...Ei ehkä ihan niin noloa kuin toi änyyteenyt, mutta kuitenkin tää juttu olis vaan pitänyt tietää, koska olen A) penkkiurheiluhullu ja B) tanssihullu. Eli homma meni siis näin: Kaveri laittoi mulle linkin Youtube-klippiin, jossa Mikhail Baryshnikov (maailmankuulu venäläinen balettitanssija) tekee 11 kierroksen piruetin. Baryshnikov on k.o. klipissä jo vähän vanhempi ja arkivaatteissa. Katselin klippiä eka vähän toisella silmällä, mut sit aloin miettimään, että miksi kaveri näyttää niin tutulta. Sit jossain takaraivossa alkoi soida pieni tuttu sävelmä...Sex&TheCityn tunnari --> helevettiläinen, Baryshnikovhan oli se jamppa, joka näytteli Carrien venäläistä taiteilijapoikaystävää Aleksander Petrovskya!! Enpä vaan ollu tajunnut aiemmin...

Innostuin samalla kattomaan muitakin Baryshnikovin klippejä Youtubessa, ja löysin sieltä esim. variaation Le Corsairesta. Ollaan tehty Emman J2-3 baletissa pari kertaa tota miehenkin variaatiota ja oltiin siis melkein yhtä hyviä kuin Baryshnikov. Melkein.

maanantai 8. kesäkuuta 2009

Tiivariviikko osa 2

Toinen tiivariviikko alkamassa jiihaa. Kun ei tarttis töissä käydä, niin hyvä olis - työnteko häiritsee pahasti tanssimista. Iltaisinhan mulla on Tanssiopistolla se Aijan dance hall-tiiviskurssi + tietty normitunnit balettia yms. ja tällä viikolla olis sit Footlightilla Helsinki Tap festivaalien workshoppeja, lähinnä toi Sue Samuelsin showjazz. Tätä showjazzia olis mahdollista tanssia myös keskellä päivää, mikä olis erittäin hieno juttu JOS ei duunissa tarttis painaa :)

Yritän nyt siis fiksailla niitä Suen tunteja kaikkien näiden olemassaolevien kanssa, mutta vähän hankalaa on, Aijan dh-tunnit menee järjestään päällekkäin kaikkien tuntien kanssa :/

Viime viikolla en kuollut, eikä paikat ollu ees kovin pahasti jumissa. Mitä nyt oikean jalan päkiä vähän kipeytyi, mutta se koki onneksi ihmeparantumisen ja treenit jatkuivat normaalisti. Sirpan J2-3 baletti ei ollutkaan kovin vaikea, vaan aika sopiva. Kivan erilaista :)

Viikonloppuna ei tanssista ollut tietoakaan, eikä oikeastaan muustakaan liikunnasta. Lauantaina kävin hyvässä seurassa käppäilemässä joku 10 km, ja aerobiset liikkumiset oli sitten siinä, loppuajan käytin fyysisesti hyvin raskaaseen lajiin: sohvan pohjalla lojumiseen. En edes venytellyt - olin laiska :/

Onnea muuten Olarin Voimistelijoiden Deltoille maailmanmestaruudesta! Hieno suoritus :)

EDIT: Sue Samuels oli kyllä aivan valloittava persoona. Sääli, että se advanced level on jo kahden aikaan iltapäivällä ja täten out of my reach, pitää tyytyä intermediateen. Ei siinä mitään vikaa, mukavaa leppoista höntsäilyä, mutta ei haastetta. Kysyin Suelta, että pitääkö hän tunteja myös heinäkuussa (Sue opettaa NY:ssä BDC:llä), ja Sue pitää, jee! Nykissä ei tarvitse työjutuista huolehtia ja tanssin aamusta iltaan :)

Illalla olin Suen jazzin lisäksi myös Sirpan baletissa (J1) ja Sirpa teki muutamia tosi hyviä korjauksia. Neljännessä asennossa mun toinen hartia tahtoo karata edemmäs kuin toinen --> korjaa. 45 asteen nostoissa en saa tehdä passéta polven, vaan nilkan korkeudelle --> korjaa. Vastaavasti 90 asteen jalannostoissa passé pitää tehdä jopa polvea korkeammalle, ja koko ajan "korkea reisi" AUKIKIERROSSA muistaen...

Huomenna joko lepopäivä tai sit Sirpan baletista tanko + Aijan dh-tunti.

tiistai 2. kesäkuuta 2009

Kesä ja kesän tanssitunnit

Siis mahtista, kesä kesä kesä :)! Tai oli ainakin vielä tänään, huomiselle onkin sit luvattu kunnon syyskelejä, +10, viimaa ja sadetta - jokaisen unelmien kesäsää...

Carmenin näytöskin oli ja meni, eikä se nyt ihan penkin alle mennyt. Puhun taas vaan omasta puolestani, kun en oo nähnyt videota, että miltä se OIKEESTI näytti. Puvut oli kyl hienot, Christinalle isot kiitokset, että oli se oli jaksanut Oopperan pukuvarastossa käydä kaivelemassa ne...Emman esityksessä ei jännittänyt, mutta Carmenissa se vanha tuttu värinä kuitenkin pääsi yllättämään mut ennen lavalle menoa. Onneks on se rutiini ja tieto siitä, että esityksen alusta n. 10-20 sekunnin päästä jännitys alkaa helpottaa. Esityksen loputtua yleisön reaktio oli aika hauska - aluks ne ei tajunneet, että se loppui ja sit tuli yllättävänkin isot aplodit. Jäi hyvä mieli, ja se oli tärkeintä :)

Tällä viikolla alkoi sit kesätunnit ja Aijan dance hall tiivari = 2 viikkoa joka arkipäivä Aijan DH jatko-tunti. Pelkäsin tiivaria jo viime viikolla, koska oon ehtinyt niin huonosti käymään Aijan tunneilla loppukeväästä - Aijan DH-tiivari ajaa hyväkuntoisimmankin ihan piippuun, koska tunnit vaan on niin raskaita. Jos ei usko, niin sopii tulla kokeilemaan! 30 askelkyykkyhyppyä, 20 haarataittoa, 20 spagaattihyppyä, 30 matopunnerrusta, 10 yhden käden punnerrusta (per puoli), 40 linkkarivatsaa, 30 kärräriä, 20 siltakaatoa, + lisäks vähän lantion sheikkausta II asennon grand pliessä ja tietty päälläseisonnassa. Nää siis vaan alkulämmittelyksi, sit aletaan vasta tanssimaan!!

Hehe, voin kertoa, että itse lintsaan aina vähän, kun Aijan silmä välttää. Paska kunto mikä paska kunto :D. Lähinnä lintsaan sen vuoksi, että mulla olis edes vähän voimia Aijan koreografioihin jotka on nopeita, vaikeita ja raskaita. Mutta samalla niin uskomattoman hienoja ja palkitsevia. Ja se musiikki, mii laik sou mats! Puhumattakaan ihmisistä, Aijan tunnilla käy ihan superhienoja tyyppejä ja (roisi) huumori kyllä kukkii :)

Tänään oli vasta tiivarin toinen päivä, ja kaikki on mennyt toistaiseksi yllättävän hyvin. En ollutkaan niin rapakuntoinen pikkupossu, kuin olin luullut. Hypyt nousee yllättävän sähäkästi ja siltakaadot + kaikki muut akrobaattisemmat liikkeet on sujuneet aika jees. Huomenna on kyl varmaan paikat jo tosi jumissa, pari päivää kuitenkin vasta mennyt. Ja silloin vasta tanssijat punnitaan, kun väsyttää, paikat on jumissa ja on huono päivä.

Joo, ja sit ne muut tunnit - on mulla niitäkin. Balettia tietty. Tänään en mennyt balettiin, mut eilen olin, ja olipa jännää olla Sirpan baletissa vuoden tauon jälkeen. Sirpalla on kyllä hyvin omalaatuinen tapa näyttää sarjat ja sarjat muutenkin eroaa esim. Janen ja Christinan sarjoista aivan valtavasti. Liikkeet ja musiikin käyttö, Sirpa on todellakin Sirpa. Hippasen olin taas pihalla :D. Huomenna pitäis mennä sekä J2-3:een että J1:een, ja saas nähdä, et kuin kovaa kapsahdan kuusenlatvasta maanpinnalle, kun meen ekaa kertaa koskaan Sirpan J2-3 tunnille. Se Sirpan J1 ei oikeesti ollut vaikea, se oli vaan vähän erilainen, ja olinhan mä viimekin kesänä Sirpan J1-tunneilla. Mut vähän kyl mietityttää se huomisen J2-3, et millasta settiä Sirpa siellä teettää...No, se jää nähtäväksi, tulta päin :)!