lauantai 25. syyskuuta 2010

Parasta tanssia Helsingissä

on ystäväni Annan pitämä contemporary jazz. Ai miksi? Anna on ottanut tuntiinsa oppia New Yorkin parhailta opettajilta, ja kun tähän yhdistää Annan oman lahjakkuuden ja ajatuksen tunnin rakenteesta ja tanssista yleensä, niin AVOT; loistava tunti!

Kun ei löydy sellaista tuntia, jolla haluaisi käydä, on sellainen pidettävä itse :) Torstai -iltaisen tunnin jälkeen olin pitkästä aikaa aivan fiilareissa, vihdoin sain oikeasti tanssia - vaativa koreografia, joka antoi kuitenkin vapauden tulkintaan. RAKKAUTTA :)!

Koreografian musiikkina oli Oonan "Tore My Heart". Annan koreografiassa oli jotain samaa pimeää ja "hullua" kuin mm. SYTYCD-koreografina tunnetun Sonya Tayeh'n koreografiassa - mä tykkäsin!!

Tässä e.m. biisiin Sonyan SYTYCD-koreografia.

torstai 23. syyskuuta 2010

Talvi tule jo

Tanssihuuma pitää edelleen vallassaan, mutta toisaalta haaveilen jo talvesta. Puuterilumesta johon uppoaa, vuorista, hiljaisuudesta ja vauhdin hurmasta. Offarilaskemisesta siis!

Viime talvi oli aivan ihana, ensimmäistä kertaa elämässäni roudasin sukset Helsingin keskustan Tähtitorninvuoren mäkeen ja väänsin parit puuterikäännökset. Tämän tein keskellä yötä, päivällä olisi voinut joku vähän ihmetellä :) Samanlaista talvea toivon nytkin, ja ehkä toiveeni ei ole aivan tuulesta temmattu...
Suomeen kylmin talvi 1 000 vuoteen


Viime talvi oli paitsi tanssin niin myös laskemisen suhteen omalla kohdallani ihan mahtava. Laskupäiviä kertyi liki 30 - Itävallassa, Japanissa, Sveitsissä, Norjassa ja ihan koti-Suomessa. Varsinkin Japani oli huikea kokemus. En ollut aiemmin käynyt Japanissa, mutta helmikuussa suuntasimme sinne lähes 2 viikoksi. Syy lähteä Japaniin asti laskemaan on tietenkin lumi - Japanissa sataa huikea määrä lunta ja lumi on uskomattoman pehmeää, offarilaskijan unelma :)

Kerron myöhemmin Japani-reissusta enemmän, alla pari kuvaa reissultamme...Kuvien keli on siinä mielessä erikoinen, koska ilma on kirkas - useimmiten talvella lumi vain pöllyää taivaalta, eikä aurinkoa juuri näy :)

Hakuba, Tsukaigen bäkkäri-maisemia

Hakuba, Tsukaigen bäkkäri - oppaamme Mike kaivaa testikuoppaa

Hakuba, Tsukaigen bäkkäri - skinnausta ylösTänäkin talvena olisi tarkoitus laskea paljon. Jouluna todennäköisesti taas Itävaltaan, helmikuussa Japaniin...Pääsiäisenä ehkä taas Norjaan. JEEEEEE en malta odottaa :)! Viime talvena tuli gear-shoppailtua melkoisesti, ostin 2 uudet sukset, mikä oli ehkä jossain määrin liioilteltua :) Laskukalustossa ovat nyt Dynastarin Sultanit ja Völklin Mantrat.

Tykkään molemmista suksista tosi paljon, mutta kyllä noi Mantrat taitavat silti olla suosikit...Ne ovat tarpeeksi leveät (96 mm keskeltä) ja samalla kuitenkin ketterät toimimaan yleissuksina oikeastaan missä kelissä tahansa. Mantroissa mulla on vielä Markerin Baron-side, joka mahdollistaa kannan irrottamisen ja täten siis skinnauksen. Skinnaushan tarkoittaa ylösnousua lihasvoimin siten, että suksien pohjiin kiinnitetään ns. nousukarvat eli skinit. Suksia liu'utetaan eteenpäin ja skinien karva luistaa nimenomaan eteenpäin, mutta ei taaksepäin. Näin ollen voidaan hiihtää ylämäkeen ilman lipsumista. Offarihiihtäjälle skinnaus kuuluu melko olennaisena osana lajiin - skinnaamalla päästään sellaisiin paikkoihin, mihin hissit eivät ulotu :) Ja jos jonkun mielestä laskettelu ei ole urheilua lainkaan, niin skinnaus on sitä varmasti - Kokeilkaa itse jos ette usko :)!

Talven laskureissuista haaveillessa voi odotellessaan vaikka fiilistellä alppihiihdon lähettilään, Mikko Alatalon parissa (LOL) :

keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Baletin variaatioita

Rakastan tehdä baletin variaatioita. Balettitreenit pyörivät muuten niin tiukasti tekniikan ympärillä, joten variaatiot hullunkurisine rooleineen tuovat ihanaa vaihtelua. Olipa kyseessä sitten Cupido, Kitri tai Giselle, jokaisessa on jotain kivan omaa.

Alkusyksyn olemme treenanneet mm. Gisellen maalaisvariaatiota (Peasant Pas Variation), Prinsessa Ruususen Bluebirdia ja nyt viimeiseksi Cupidoa. Kesän jälkeen varkkojen treenaamisen aloitus tuntui suorastaan pelottavalta, kun koko kesä meni enemmän tai vähemmän jazzin (contemporary & lyrical) merkeissä ja kärkkärit pölyttyivät komeron nurkassa...Ja ei se kärkkäreille paluu tosiaan mitenkään loisteliaasti sujunut (=puunukke-olo ;D) , mutta onneksi homma pelittää nyt jo ihan mukavasti. 

ENJOY :)

Giselle Peasant Pas VariationBluebird Florine VariationCupid Variation

tiistai 21. syyskuuta 2010

Zumba

Olin pari päivää sitten zumbassa. Olen kokeillut zumbaa aikaisemminkin ja olen ollut positiivisesti yllättynyt. Ohjaajat ovat olleet hyviä ja kaiken maailman latinobiccien jälkeen zumbassa on ollut menoa ja meininkiä.

Hyvä fiilis zumban suhteen lopahti kuitenkin sunnuntaina, kun kävin zumbaamassa Tapiolan Esport Centerissä...Ohjaaja tulee saliin ja ilmoittaa, että tämä on sitten hänen ensimmäinen zumba-ohjauksensa everrr. Ja jatkaa samaan hengenvetoon, että "tiedä mitä tästä oikein tulee, kun hän on lätkänpelaajan taustalla varustettu". JUST JUST.

Tunnin aikana ohjaaja katsoo lattiaan 98 % tunnista, eikä puhu sanaakaan. Tanssitaidotkin ovat vähän niin ja näin, mutta ei toivoton tapaus. Tunnelma tunnilla on kuitenkin kaukana zumba-bileistä, pikemminkin fiilis on kuin mykkäkoulun kansantansseissa.

Rakkaat ohjaajat, osoitan puheenvuoroni teille.

1) Jos ohjaat zumbaa, niin muistathan ettei zumban ohjaaminen ole sama asia kuin aerobicin ohjaus. Zumba on tanssia, revittelyä ja hyvää fiilistä. Älä ohjaa zumbaa jos koet, ettet voi heittäytyä ja irrotella.

2) Ohjauksessa ylipäänsä (varsinkin tanssin ohjaamisessa) KATSO ohjattaviisi. Et voi olla läsnä, jos katsot lattiaan.

3) Meitä on moneen junaan. Toiset voivat edelleen ihan hyvin ohjata sitä BodyPumppia.


Mitä tanssi merkitsee minulle

Katselin DANCEN finalistien antamia tietoja itsestään, ja silmääni osui erityisesti kohta, jossa finalistit kertoivat mitä tanssi merkitsee heille.

Aloin miettiä samaa asiaa omalla kohdallani ja pitkällisen pohdinnan / googlettelun jälkeen tulin seuraavaan tulokseen:

"To dance is to be out of yourself. Larger, more beautiful, more powerful. ~Agnes De Mille

Toisaalta, myös tämä on totta omalla kohdallani:

Tanssi on tunteiden kirjo. Välillä se masentaa, välillä se ihastuttaa, mutta yhtä kaikki se vie mennessään. Ilman tanssia maailmastani puuttuisi värejä.

Jos tanssi ei kulje, ei voi muuta kuin katsoa peiliin. Ei ole muita syyllisiä kuin minä itse. Toisaalta, on myöskin lohdullista muistaa, että minulla on jo olemassa kaikki avaimet loistavaa tanssiin. Ne kaikki löytyvät omasta kropastani ja minun pitää vain muistaa, että missä avaimet sijaitsevat ja milloin mitäkin avainta käytetään.

Facebookista löytyy mainio ryhmä, jonka nimi on "Sorry I can't, I have dance". Moni tanssija on todennäköisesti kokenut, että joutuu oikeuttamaan tanssiharrastustaan, koska se vie niin paljon aikaa (muilta asioilta). Näin se on monesti ollut minullakin. Vastaukseni on kuitenkin aina sama: En koe, että tanssin takia luovun mistään. Päinvastoin, tanssin avulla saan kaiken sen, minkä haluan. Tanssi ei ole vain harrastus, se on  elämäntapa.