keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Paluu 2 viikon tanssitauolta

Vietin tässä taannoin 2 viikkoa Japanin Hakubassa toisen rakkaan harrastukseni, vapaalaskun merkeissä. Kahlitsin siis 2 viikoksi kinttuni siroihin laskettelumoihin ja helvetin leveisiin puuterisuksiin ja keskityin nauttimaan ulkoilmasta ja puuterilumen pöllyttämisestä (jota riitti, 2 viikon aikana satoi lähes 2 metriä uutta lunta) :)


Offarihiihtelyä Hakubassa

Ennen reissua lupasin itselleni pyhästi tehdä joka ilta nilkkajumppaa, tanssin oheisharjoitteita ja tietysti venytellä...Ja kuinkas sitten kävikään. No eihän tää laiskimus rankkojen laskupäivien jälkeen oikein mitään jaksanut tehdä, paitsi kellua onsenissa (=japanilaisten kuumissa lähteissä). Muutamana päivänä sentään vähän ojentelin jalkojani ja olin venyttelevinäni. Tanssitaidot eivät siis kovin paljon karttuneet tämän 2-viikkoisen myötä, päinvastoin... Ne joskus olemassa olleetkin hukkuivat Hakuban pohjattomiin puuterihankiin, tämän sain huomata, kun palasin tanssisalille reissun jälkeen.

Okei, jet lag vaivasi myös, samoin kuin yleinen arkeenpaluuahdistus, mutta voi terve kun olin huono! En muistanut lyhyitäkään sarjoja, mitkään perustasoa vaikeammat liikkeet eivät ottaneet onnistuakseen ja hävetti aivan valtavasti. Ja ketutti sitäkin enemmän. Ennen reissua tanssi oli sujunut parin viikon ajan todella hyvin, mutta se oli kuin kaukainen muisto vain.

Viikonloppuna omasta dorkailusta johtuva tatti otsassa nousi jo sellaisiin mittoihin, että räjähdysvaara oli paitsi mahdollinen, myös todennäköinen. Päätin sitten turruttaa olotilani Pepsi Maxilla, irtokarkeilla ja huonoilla TV-sarjoilla ja katsoa tällä viikolla, auttaisiko tämä nollaus tilannetta mitenkään. Salaa mietin jo mielessäni, että jos ei olennaista parannusta tanssiin tulisi, niin alkaisin jo suunnitella tossujen ripustamista naulaan 4 good...

Jotain oli onneksi viikonlopun aikana tapahtunut, sillä maanantaina tilanne oli jo lähestulkoon normalisoitunut. Luojan kiitos :) Oon sen verran perfektionisti, että en kestä olla huono, varsinkin sellaisissa asioissa, jotka tiedän osaavani. Ehkä tason laskun syynä oli jet lag, ehkä se oli tanssimattomuus, ehkä se oli ulkoilmamyrkytys, ehkä liika sushi - eniwei, nyt onneksi back in business.

Onko teillä samanlaisia (huonoja) kokemuksia tauon vaikutuksista tanssin tasoon?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti