tiistai 19. lokakuuta 2010

Ihana tanssiviikonloppu takana

ja uusi tanssiviikko edessä, jeiiii. Viime viikolla tanssin lyrical jazzia tosi paljon, 4 päivänä...Se vaan on niin ihanaa. Annan tunnilla ehditään tehdä lämppää&tekniikkaakin tosi hyvin, StepUp:in tunneilla ei niinkään, mikä on kyllä harmi. Joka tapauksessa lyricalia tanssiessa sitä vaan ajautuu pois kaikesta turhasta ja miettii vaan sitä koreografiaa, tunnetta ja liikettä. Tanssin iloa parhaimmillaan siis :)!

Annan tunnilla tehtiin koreografiaa Jenkkien SYTYCD -tähden Mollee Grayn opein: "No steps!" Haastavaa niin koreografille kuin tanssijoillekin, kun aidosti mennään liikkeestä liikkeeseen ilman yksinkertaistavia väliaskeleita. Mutta lopputulos on tällaisessa "no steps" työskentelyssä huikeasti dynaamisempi ja mielenkiintoisempi kuin askelilla "helpotetussa" versiossa.

Olen kokeillut Footlightin jazz-tunteja, mutta nää tunnit ei vaan sovi mulle. Edetään aivan liian hitaasti ja koreografiat ovat täynnä askelia. Mielenkiintoisen liikkeen osuus jää minimaaliseksi, kun puolet koreografiasta on pelkkää siirtymistä. No, onneksi Suomessakin on sentään vaihtoehtoja, vaikkakin koko ajan on ikävä New Yorkin tanssitunteja; sitä huikeaa tasoa ja tarjontaa. Pian takaisin...

Tänään jazzailut jää väliin, sen sijaan balettia ja repertuaaria. Toivottavasti vaan mun polvi kestäis, se on vähän vihoitellut viikonloppuna :/

BTW, Mollee Gray on pitänyt ns. Pro Work Shoppeja DCA:lla, ja suosittelen lämpimästi! Muutenkin DCA:n sivuja kannattaa kurkkia aika ajoin, Pro Work Shoppeja tulevat pitämään mm. Russell Adamson, TOKYO...Kaikki osaavat tanssijat sinne :)! TASO ON KOVA (and that's what we want ;D).

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana toi koreografia ja musiikki ♥

    VastaaPoista
  2. Niin on, toi on just mun makuun :). Ja sit kun on viel tollanen tanssija kuin Mollee Gray...Mollee on luonnossakin niin mieletön tanssija ja persoona et oksat pois :)

    VastaaPoista