torstai 31. tammikuuta 2013

Back in dance biz'

I'm back, olen selkä.

Murtunut pikkuvarvas parani sittenkin, vaikka välillä tätä hieman epäilinkin, homman kestäessä luvattoman kauan. Palasin balettistudioon varovasti juuri ennen joulua, ja ehdin treenailla muutamat treenit ennen joulutaukoa. Ennen joulua varvas ei suinkaan ollut vielä kunnossa, mutta olin saanut lääkäriltä luvan treenaamiseen, joten treenasin kivusta huolimatta. Lääkärin mukaan murtuma oli varmasti parantunut, mutta kestäisi vielä jonkin aikaa, että varvas tottuisi tauon jälkeen baletin liikemaailmaan, ja tällä välillä se todennäköisesti olisi kipeä. Treenata voisi, kivun rajoissa (huono ohje tanssijoille ;D).

Ensimmäiset treenit tuntuivat hirveälle ja näyttivät kamalalle :) Tuntui, että balettilihakset olivat kuihtuneet ja kaikki voima esimerkiksi nilkasta olisi hävinnyt...Esim. fouettet tangolla ja piruetit yleensä olivat yhtä sekasotkua, varsinkin kipeällä jalalla tehdessä. Grand rond de jambeeta tehdessä reisi kramppasi, ja muuta mukavaa :D Ensimmäisissä treeneissä en saanut vielä hyppiä, eikä suoraan sanottuna tehnyt kyllä yhtään mielikään, sen verran kipeä varvas vielä oli.

Joulun aikaan olin laskemassa Chamonixissa, ja onneksi varpaan turvotus oli sen verran laskenut, että laskettelumono mahtui jalkaan. Kun jalan oli saanut ängettyä monoon, oli varvas sitten vallan hyvässä turvassa, suojassa balettimaailman pahuudelta :)

Palattuani takaisin vuorilta, oli taas aika tehdä paluu tangon ääreen. Ja alkaa hyppimään...Voin sanoa, että jännitti aika lailla, kun hypin ensimmäistä kertaa piiiitkän tauon jälkeen. Nouseeko hyppy yhtään, avautuvatko jalat, jne... Hypyt ovat kuitenkin aina olleet oma vahvuuteni, joten tämä aiheutti vielä lisäpaineita. Mutta...loppu hyvin, kaikki hyvin :)! Oli aika huikea tunne hyppiä isoja hyppyjä ja havaita, että ei tauko niissä tuntunut missään! Toisin kuin vaikka pirueteissa ;)...

Tällä viikolla ylitin viimeisenkin murtuman mukanaan tuoman esteen - pujotin pointtitossut jalkaan ensimmäistä kertaa sitten lokakuun, ja treenasin pointtia. KAUHEAA, mutta tie on tässäkin vain ylöspäin, toivottavasti :)!

Ihanaa tanssivuotta kaikille :)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti