tiistai 21. syyskuuta 2010

Mitä tanssi merkitsee minulle

Katselin DANCEN finalistien antamia tietoja itsestään, ja silmääni osui erityisesti kohta, jossa finalistit kertoivat mitä tanssi merkitsee heille.

Aloin miettiä samaa asiaa omalla kohdallani ja pitkällisen pohdinnan / googlettelun jälkeen tulin seuraavaan tulokseen:

"To dance is to be out of yourself. Larger, more beautiful, more powerful. ~Agnes De Mille

Toisaalta, myös tämä on totta omalla kohdallani:

Tanssi on tunteiden kirjo. Välillä se masentaa, välillä se ihastuttaa, mutta yhtä kaikki se vie mennessään. Ilman tanssia maailmastani puuttuisi värejä.

Jos tanssi ei kulje, ei voi muuta kuin katsoa peiliin. Ei ole muita syyllisiä kuin minä itse. Toisaalta, on myöskin lohdullista muistaa, että minulla on jo olemassa kaikki avaimet loistavaa tanssiin. Ne kaikki löytyvät omasta kropastani ja minun pitää vain muistaa, että missä avaimet sijaitsevat ja milloin mitäkin avainta käytetään.

Facebookista löytyy mainio ryhmä, jonka nimi on "Sorry I can't, I have dance". Moni tanssija on todennäköisesti kokenut, että joutuu oikeuttamaan tanssiharrastustaan, koska se vie niin paljon aikaa (muilta asioilta). Näin se on monesti ollut minullakin. Vastaukseni on kuitenkin aina sama: En koe, että tanssin takia luovun mistään. Päinvastoin, tanssin avulla saan kaiken sen, minkä haluan. Tanssi ei ole vain harrastus, se on  elämäntapa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti