tiistai 21. syyskuuta 2010

Zumba

Olin pari päivää sitten zumbassa. Olen kokeillut zumbaa aikaisemminkin ja olen ollut positiivisesti yllättynyt. Ohjaajat ovat olleet hyviä ja kaiken maailman latinobiccien jälkeen zumbassa on ollut menoa ja meininkiä.

Hyvä fiilis zumban suhteen lopahti kuitenkin sunnuntaina, kun kävin zumbaamassa Tapiolan Esport Centerissä...Ohjaaja tulee saliin ja ilmoittaa, että tämä on sitten hänen ensimmäinen zumba-ohjauksensa everrr. Ja jatkaa samaan hengenvetoon, että "tiedä mitä tästä oikein tulee, kun hän on lätkänpelaajan taustalla varustettu". JUST JUST.

Tunnin aikana ohjaaja katsoo lattiaan 98 % tunnista, eikä puhu sanaakaan. Tanssitaidotkin ovat vähän niin ja näin, mutta ei toivoton tapaus. Tunnelma tunnilla on kuitenkin kaukana zumba-bileistä, pikemminkin fiilis on kuin mykkäkoulun kansantansseissa.

Rakkaat ohjaajat, osoitan puheenvuoroni teille.

1) Jos ohjaat zumbaa, niin muistathan ettei zumban ohjaaminen ole sama asia kuin aerobicin ohjaus. Zumba on tanssia, revittelyä ja hyvää fiilistä. Älä ohjaa zumbaa jos koet, ettet voi heittäytyä ja irrotella.

2) Ohjauksessa ylipäänsä (varsinkin tanssin ohjaamisessa) KATSO ohjattaviisi. Et voi olla läsnä, jos katsot lattiaan.

3) Meitä on moneen junaan. Toiset voivat edelleen ihan hyvin ohjata sitä BodyPumppia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti