torstai 23. syyskuuta 2010

Talvi tule jo

Tanssihuuma pitää edelleen vallassaan, mutta toisaalta haaveilen jo talvesta. Puuterilumesta johon uppoaa, vuorista, hiljaisuudesta ja vauhdin hurmasta. Offarilaskemisesta siis!

Viime talvi oli aivan ihana, ensimmäistä kertaa elämässäni roudasin sukset Helsingin keskustan Tähtitorninvuoren mäkeen ja väänsin parit puuterikäännökset. Tämän tein keskellä yötä, päivällä olisi voinut joku vähän ihmetellä :) Samanlaista talvea toivon nytkin, ja ehkä toiveeni ei ole aivan tuulesta temmattu...
Suomeen kylmin talvi 1 000 vuoteen


Viime talvi oli paitsi tanssin niin myös laskemisen suhteen omalla kohdallani ihan mahtava. Laskupäiviä kertyi liki 30 - Itävallassa, Japanissa, Sveitsissä, Norjassa ja ihan koti-Suomessa. Varsinkin Japani oli huikea kokemus. En ollut aiemmin käynyt Japanissa, mutta helmikuussa suuntasimme sinne lähes 2 viikoksi. Syy lähteä Japaniin asti laskemaan on tietenkin lumi - Japanissa sataa huikea määrä lunta ja lumi on uskomattoman pehmeää, offarilaskijan unelma :)

Kerron myöhemmin Japani-reissusta enemmän, alla pari kuvaa reissultamme...Kuvien keli on siinä mielessä erikoinen, koska ilma on kirkas - useimmiten talvella lumi vain pöllyää taivaalta, eikä aurinkoa juuri näy :)

Hakuba, Tsukaigen bäkkäri-maisemia

Hakuba, Tsukaigen bäkkäri - oppaamme Mike kaivaa testikuoppaa

Hakuba, Tsukaigen bäkkäri - skinnausta ylösTänäkin talvena olisi tarkoitus laskea paljon. Jouluna todennäköisesti taas Itävaltaan, helmikuussa Japaniin...Pääsiäisenä ehkä taas Norjaan. JEEEEEE en malta odottaa :)! Viime talvena tuli gear-shoppailtua melkoisesti, ostin 2 uudet sukset, mikä oli ehkä jossain määrin liioilteltua :) Laskukalustossa ovat nyt Dynastarin Sultanit ja Völklin Mantrat.

Tykkään molemmista suksista tosi paljon, mutta kyllä noi Mantrat taitavat silti olla suosikit...Ne ovat tarpeeksi leveät (96 mm keskeltä) ja samalla kuitenkin ketterät toimimaan yleissuksina oikeastaan missä kelissä tahansa. Mantroissa mulla on vielä Markerin Baron-side, joka mahdollistaa kannan irrottamisen ja täten siis skinnauksen. Skinnaushan tarkoittaa ylösnousua lihasvoimin siten, että suksien pohjiin kiinnitetään ns. nousukarvat eli skinit. Suksia liu'utetaan eteenpäin ja skinien karva luistaa nimenomaan eteenpäin, mutta ei taaksepäin. Näin ollen voidaan hiihtää ylämäkeen ilman lipsumista. Offarihiihtäjälle skinnaus kuuluu melko olennaisena osana lajiin - skinnaamalla päästään sellaisiin paikkoihin, mihin hissit eivät ulotu :) Ja jos jonkun mielestä laskettelu ei ole urheilua lainkaan, niin skinnaus on sitä varmasti - Kokeilkaa itse jos ette usko :)!

Talven laskureissuista haaveillessa voi odotellessaan vaikka fiilistellä alppihiihdon lähettilään, Mikko Alatalon parissa (LOL) :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti