maanantai 1. marraskuuta 2010

Contemporary workshop @ DCA, feat. TOKYO

My body is aching but my soul is flying...tää kuvaa mun olotilaa varmaan parhaiten tällä hetkellä :)! Viime viikolla tuli tanssittua yli 20 tuntia...MAHTAVAA, TÄTÄ LISÄÄ! Balettia tietty (perus perus), mutta eniten contemporarya / lyricalia, ja näiden tuntien helmi oli tietysti viikonlopun cotemporary master workshop DCA:lla, jossa koreografina oli Kevin Inouye, a.k.a. TOKYO.

Ensinnäkin mun on pakko avautua jo torstaisesta contemporary-tunnista, joka on mun ystäväni Annan ideoima ja pitämä - viime torstaina tanssin yhden mun elämäni parhaista tunneista <3! Tiedättehän, joskus tulee se ihana flow; kaikki on helppoa, tunnet vain liikkeen, musiikin ja muu maailma on jossain kaukana...Viime torstaina oli just sellainen tunti. Meillä on lyrical-koreografia Katy Perryn "Not like the movies" biisiin, ja koreografia on just mun tyylinen, rakastan sitä...Alla Derek Mitchellin koreografia samaan biisiin - meidän koreossa on liikekielellisesti hyvin paljon samaa...Nih, ja sit se viikonlopun workshop - aivan loistava. Workshop kesti siis perjantaista sunnuntaihin ja joka päivä oli n. 1,5 - 2 tunnin sessio (TOKYO:lla ei ollut minuuttien kanssa niin justiinsa :D). Workshopissa oli pääasiassa tosi hyviä tanssijoita ja sellaisessa porukassa on aina ihan mahtavaa tanssia. Joka päivä tehtiin eri koreografiaa ja joka päivä tehtiin myös erilaisia impro-harjoituksia (mitä mä rakastan suuresti).

TOKYO:n koreografiat on melko haastavia erikoisten käsien ja liikkeiden "tiheyden" vuoksi. Liiketiheydellä mä tarkoitan sitä, että yhden tahdin aikana tapahtuu liikkeellisesti paljon - ei vain "fan" tai arabeski, vaan samaan aikaan tapahtuu myös USEITA keskivartalon ja käsien liikkeitä. TOKYO oli myös aika tarkka liikkeiden laadusta - niiden piti olla JUST eikä melkein :)

TOKYO itse oli aivan upea niin tanssijana kuin ihmisenä, siitä näki, että sillä on oikeasti suuri halu sekä kehittää ihmisiä tanssijoina että myös viedä tanssikulttuuria eteenpäin. Se ei vain rutiininomaisesti opettanut askelia tai koreografiaa, vaan tuli ihmisiä lähelle, kehui, kritisoi ja kannusti. Erityisesti seuraavat jutut jäivät mun mieleen:

  • "If you're not comfortable with yourself, audience will notice it and they'll feel uncomfortable too. Have the time of your life when you're dancing, it's your own choice!"
  • "Dancing and singing are perhaps the only things you can do just using your own body, without any extra stuff , right there, anytime. And all of you here have the gift of dancing. Have you ever thought that you guys are very lucky? Not all have the gift of dancing, in fact very few".
Sunnuntaina viimeisen session jälkeen TOKYO lausui todella liikuttavat saatesanat, ja puoli salia itki...Mukaanlukien allekirjoittanut. Ei siis mikään aivan yhdentekevä tyyppi :) TOKYO tulee takaisin 4 viikon päästä, eli jos et nyt ollut mukana, niin silloin on tilaisuutesi olla paikalla! B THR OR B SQR :)! Tanssikoulu DCA:n sivuille tulee tarkempaa tietoa asiasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti