keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Pyörä <3

On muuten niin loistofiilis taas ajella pyörällä pitkästä aikaa. Monta talvea oon kyllä ajellu pyörällä töihin, treeneihin, oikeastaan mihin vain, millä kelillä tahansa. Mutta vuosi sitten viime talvena tää meni ja osti auton...Duunia varten, oli vähän niin kuin puolipakko. Lupasin itselleni pyhästi, että aina kun töissä ei olisi tapaamisia, joihin tulisi suhailla autolla, ajaisin töihin pyörällä. Noh, tän lupauksen pitäminen meni vähän niin ja näin. Musta tuli laiska, ja ajelin töihin pyörällä ainoastaan hyvällä kelillä. Plus tuulen voimakkuus ja suunta myös huomioiden, kuka sitä nyt karseaan vastatuuleen haluaisi polkea...Selvennettäköön tähän väliin, että työmatkani ei ole pidempi kuin 5 km, eli matka taittuu pyörällä reippaasti suhatessa lähes yhtä nopeasti kuin autolla.

Tänä talvena olen ollut pyöräilyn suhteen varsinainen häpeäpilkku, kahden käden sormilla laskettava määrä pyöräilykertoja töihin. Häpeäni kruunaa pyöräni kohtelu, sillä viimeisen kuukauden ajan uskollinen Nishikini seisoi kadun varteen ketjutettuna alttiina tuiskuille ja tuulille. En vain saanut raahattua pyörääni kellariin. Tyhmyydestää ja laiskuudesta saa yleensä maksaa, ja niin nytkin - vietyäni pyörän vihdoin huoltoon sainkin pulittaa normiremppaa 150% isomman summan: 250 €! Lähes tainnuin, mutta pyörään oli kuulemma pitänyt vaihtaa koko takakasetti, ketjut, jarrupalat, ym. Olisi kannattanut tsempata ja raahata se pyörä sinne kellariin...ehkä ensi vuonna sitten. Nyt ainakin sitten pyöräillään, jotta kalliille huollolle saadaan vastinetta. Ja pidän muuten kypärää päässä!

Pari vapaapäivää tanssista teki oikein hyvää oikuttelevalle varpaalleni, ja tänään balettitunnilla en edes muistanut, että kumpi varvas se oikein olikaan ollut kipeä. En ehtinyt Janen J2-balettiin, kun töissä venyi, joten päätin suosiolla mennä vasta klo 20 J1:een. Tunti oli oikein ihana, oli mahtavuutta huomata, että on kehittynyt - kaikki asiat tuntuivat helpoilta ja selkeiltä. Okei, pari piruettia meni taas ihan päin honkia. Mutta muuten plussaa.

Huomenaamulla lenkille ja ehkä aamubalettiin. Sitten pari tuntia jotain työnteon tapaista ja sitten suunta kohti Tahkoa! Tahkon pääsiäisen tarkoitus ei muuten suinkaan ole laskettelu, jos joku erehtyi näin jo luulemaan...Pari päivää nollausta käden koukistajaa harjoittaessa ;) Sunnuntaina sitten takaisin ja maanantaina pitäisi yrittää olla jo siinä kunnossa, että jaksaa 3-4 tuntia baletin esitystreenejä...Piisaa haastetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti