sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

ViikonloppuJostain kumman syystä viikonloppu meni taas enemmän tai vähemmän tanssisaleilla. Lähtökohdat treeneille eivät vain olleet aivan optimaaliset, sillä jo perjantain treeneissä polvet tuntuivat omituisilta ja erinäisiä kolotuksia oli muutenkin.

Lauantaina venyttelin ylivenytykset ennen lattiatankotuntia, mutta kyllä sen huomaa mitä 2 vuoden tauko ylivenytyksistä tekee - kun venyttelen, niin pääsen kyllä "vanhoihin" ylivenytysasentoihin, mutta sitten varsinaisissa tanssiliikkeissä, missä tätä liikelaajuutta tarvittaisiin, niin notkeus ei tulekaan esiin. Lääke tähän on kyllä tiedossa: Ylivenytyksiä JOKA päivä treenien lisäksi.

Lattiatankotunnille menin sitten muka hyvin venytelleenä, mutta edelleenkin jäi ketuttamaan esim. aukikierron pienet puutteet. Muuten lattis meni ihan kivasti, Minna ei korjaillu kauheasti, vaan päinvastoin antoi jopa muutamia kehuja. Lattiksen jälkeen olikin sitten vuorossa Christinan perinteinen J2-baletti. Tunnin tanko-osa vedettiin jo tutuksi tulleella tyylillä pikavauhtia, koska kevätnäytöksiin tuleva Carmen-baletti vaatii hiomista. Carmeniin siis käytettiin koko keskilattiaosa. Tanko meni taas hyvin kaksijakoisesti - osa sarjoista tosi hyvin, osassa ihan naurettavia pikkufiboja. Esim. flic-flac pirtsa EI ole vaikea, mutta mä teen siitä ittelleni vaikean. Why oh why! Tangon adagio oli aivan yhtä tuskaa päkiöille ja nöyrryin tekemään sitä koko jalalla, ei vaan pystynyt enää sietämään sitä tuskaa. Auh.

Pointtia tehtiinkin koko lopputunti Carmenin merkeissä. Sinänsä tykkään tosi paljon tehdä pointtia nimenomaan jotain tiettyä koreografiaa silmälläpitäen, koska liikkeet oppii tällöin paljon helpommin. Esi. sissonne simplet sujuvat nyt kuin vettä vain. Ja vähänkö mahtavuutta, vihdoinkin olin saanut kärkkäreihini ne kauan kaivatut säämiskäkärjet! Niistä on oikeasti tosi paljon apua, juuri noissa simppeleissä ja lisäksi esim. pique-pirueteissa. Sitten hieman avautumista koreografiasta ja tuntilaisista...Christina sanoi muutama viikko sitten, että koreografian joka osa pitää osata hyvin, mikäli mielii näytökseen. Tästä tulisi pitää kiinni, koska nyt mukana roikkuu hang-aroundeja, jotka eivät

A) osaa koreografiaa
B) eivät teknisesti tule pystymään koreografiassa vaadittuihin liikkeisiin ainakaan sillä tavalla, että se näyttäisi yhdenmukaiselta muun porukan kanssa

Ja juuri tää B) kammottaa mua. Voi olla, että nää tietyt ihmiset oppivat koreografian liikkeet juuri ja juuri, mutta liikevarmuus on aika huonolla tolalla. Lisäksi näillä tyypeillä ei vain ole sellaisia fyysisiä ominaisuuksia, että liikekieli siistiytyisi nykyisestä joten meno on siis suttuista! Toivottavasti Christina pitää lupauksestaan kiinni, ja järjestää näille tyypeille jonkun B-joukkueen.

Olin ajatellut jäädä vielä J1-tunnillekin, mutta varvas oli sen verta kipeä, että katsoin parhaimmaksi mennä kotiin. Ilta jatkui myöhemmin joukkuevoimistelun merkeissä, tosin nyt ihan katsomon puolella Kisahallilla, aluekisojen esityksiä kriittisesti silmäillessä :D. Mä en edelleenkään ymmärrä, et vaikka tytöt on notkeampia kuin ennen niin hyppyjen liikelaajuus on ihan paska. Lisäksi hypyissä on kauheita konkkopolvia ja koukkunilkkoja, hrrr! Enemmän balettia ja nopeusvoimaa hemmetti!

Tänään aamujumpaksi vähän telinevoikkaa - frittejä, siltakaatoja, puolivoltteja ja pressejä. Mii laik <3! Varoin varvasta, mutta se tuntui yllättävän hyvälle. Näinpä uskalsin iltapäivällä mennä Christinan ohjelmatreeneihin, jossa tehtiin jälleen kerran Carmenista sitä Toreadoria. Lauantain tuntiangstaukset pätivät tähänkin päivään :) Toreadorin lisäksi tehtiin sitä pari viikkoa sitten aloitettua Mustalaistanssia.


Viikonlopun saldo on siis kipuileva (mutta ei enää niin kipeä) varvas, kolottavat polvet ja hammastakin alkoi särkemään. Mut ehkä tää taas tästä, nyt vähän venyttelyä ja lihashuoltoa. Hampaaseen edellämainittu ei harmi kyllä taida auttaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti